Rat Pack Cruisers Överkalix

Historia: Vi har funnits sedan börja på 90-talet då flera av nuvarande medlemmarna var ungdomar. Funderingar kring att på allvar starta klubben/föreningen och driva den har funnits i många år samt att intresset för amerikanska bilar och veteraner alltid varit stort i kommunen, i dags läget finns det ca: 200 st amerikanska bilar i en kommun med ca 3600 invånare, och siffran ökar (då är inte alla fina europeiska veteraner inräknade i den siffran) Vi kom inte till skott förrän våren 2012 då vi kände oss mogna att ta steget fullt ut och bilda föreningen. Det blev så eftersom vi diskuterat möjligheterna att utveckla midsommarträffen som redan fanns i Överkalix, Det fanns ingen förening som kunde driva evenemanget och söka sponsring m.m. Så den 23 januari 2012 satte vi oss ner och gjorde slag i saken och i juni 2012 var vi en registrerad förening.

Den 21 juni 2012 Midsommarafton blev vårt första MIDSUMMER MEET av och för att vara ett gäng helt gröna vad gäller föreningar och arrangemang fick vi till det riktigt bra. Ja rent av en riktig fullträff! Klassen på dom ca:260 utställda bilarna hade en ganska hög lägsta nivå, Folket som kom uppskattade vi till ca: 2000 besökare från 0-100 år var trevliga och alla hade skoj även barnen som fick rida ponny och hoppa hopptält m.m. Vädret var underbart. Vi som arrangörer jobbade hårt och svettades mest hela dagen och även under kvällens pubafton, Men vi fick glädjen att göra andra glada!

I skrivande stund är vi 19 st medlemmar, närmare 100 st stödmedlemmar och andra ideellt arbetande personer, föreningar och företagare som på olika sätt jobbar för att vi ska kunna köra Midsummer Meet som en årligt återkommande träff och kanske kan vi lyckas med konststycket att inom några år göra Midsummer Meet till norra Sveriges största träff!

Vi har även en otrolig backning av våra sponsorer som också är en otroligt viktig del av just Midsummer Meet, utan våra sponsorer hade vi inte kunnat göra det vi gjort!

Överkalix kommun har även dom varit en klippa i mångt och mycket!

Föreningen arrangerar träffen dels av intresset för bilarna och kulturen kring dessa, men också för att eventuellt kunna få in lite pengar till föreningens övriga verksamheten under året. Samt att föreningen än så länge inte har en lokal men vi jobbar flitigt för att skaffa en. Dels för att ha en föreningslokal att träffas i och diskutera föreningens frågor, ha ett garage att utbyta idéer, lärdomar och kunna lära andra/varandra konsten och livsstilen kring att äga, reparera, renovera och bygga entusiastfordon.

Med vänlig hälsning

Rat Pack Cruisers Överkalix